Eilen teimme miehen kanssa hampurilaisia, ja sämpylöistä jäi 25g ylimäärästä hiivaa, joten siinä olikin hyvä tekosyy tehdä tänään pullaa! Ja koska pakastimessa on edelleen aivan liikaa viime kesän mansikoita ja mustikoita, päädyin käyttämään niitä. Ja tälläisiä niistä tuli:

Ohje:

2,5dl maitoa tai vettä

25g hiivaa

0,5tl suolaa

2tl kardemummaa

1 kananmuna

1dl sokeria

n.7dl jauhoja

75g margariinia

Lietä hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää kananmuna, sokeri, mausteet ja yli puolet jauhoista. Lisää jauhoja vähitelleen samalla kädellä alustaen. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja jatka alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Alusta kohonnut taikina ja tee taikinasta pitko, josta sitten leikkaat sopivan kokoisia paloja. Pyöritä paloista pullia ja laita pellille, peitä jälleen liinalla ja anna kohota. Laita uuni lämpeämään 225asteeseen.

Kun pullat ovat kohonneet hiukan, ota tasapohjainen pyöreä lasi, kasta pohja jauhoihin ja paina pullan keskellä kunnon syvennys. Voitele reunat kananmunalla, ja täytä haluammallasi täytteellä.

Itse tein mansikkatäytteen näin:

n. litra pakastemansikoita sulatetaan, valuta nesteet pois ja soseuta marjat tehosekoittimessa. Lisää joukkoon n1rkl perunajauhoja.

Paista pullat uunin keskiosassa n.10min.