Tälläisen kakun tein kun halusin harjoitella hiukan koripunoksen purosutsta. Samalla tein myös elämäni ensimmäiset marsipaanikoristeet! Niistähän siis pitit tulla ruusuja, mutta sovitaan että ovat jotain muita kukkia ;)

Välissä kakussa on persikkatäytettä sekä suklaatäytettä (molemmat hiukan muunneltuja versioita Kinuskikissan täytteistä www.kinuskikissa.fi/hedelmatayte/ sekä www.kinuskikissa.fi/helppo-ja-hyva-suklaatayte/. Korsitelussa meni hiukan pieleen, sillä oletin että 3,3dl purkki kermaa riittää 20cm vuolla tehdyn kakun kuorruttamiseen, mutta eihän siitä riittänyt kuin päälipursotuksiin. Oli tarkoitus tehdä koripunostyllalla ja tähtityllalla vuoronperäiset pystyviivat ja näin täyttää koko pinta-ala, mutta ensi kerralla sitten! Ruskea kermavaahto on värjätty sokerittomalla kaakaojauheella, ja vaaleanpunainen Wiltonin pinkillä pastavärillä.

Pohja 20cm vuokaan:

3 kananmunaa

tilavuudeltaan samanverran sokeria

tilavuudeltaan noin puolet vehnäjauhoja ja toiset puolet perunajauhoja

n.2rkl kaakaojauhetta

ripaus leivinjauhetta

 

Persikka täyte:

1tölkki säilykeprsikoita sokeriliemessä

2dl vispikermaa

100g vaniljarahkaa

n.1dl vaniljakreemijauhetta

 

Suklaatäyte:

n.1dl vispikermaa

80g tummaasuklaata

 

 

Vatkaa kananmunatja sokeri kunnolla vaahdoksi. Sekoita keskenään loput ainekset, ja lisää ne siivilän kautta taikinaan pienissä osissa nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, ja paista 175C uunin alatasolla niin kauan kunnes kakku on kypsä.

Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen yhtä paksuun osaan.

Valuta persikat ja kostuta kakkupohjat sokeriliemellä. Soseuta persikat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja sekoita vaahdotettuun kermaan. Lisää rahka ja vaniljakreemijauhe, ja levitä saman tien ensimmäiseen väliin. Helpoiten onnistut kun täytät kakun irtopohjavuoan reinojen sisään (kannattaa vuorata reunat esim. leivinpaperilla). Laita toinen kakkuvälipohja päälle.

Vatkaa suklaatäytteen kerma vaahdoksi, ja lissää siihen sulatettu suklaa. Kaada täyte viimeiseen väliin, ja laita kakun kansi päälle. Anna olla jääkaapissa ainakin muutama tunti, että täytteet ehtivät hyytyä. Parhain lopputulos tulee kun annat kakun maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.