Tämmöinen kuva löytyi kuva-arkistosta, joten pitäähän se tänne lisätä! Vaikkakin tekemisestä on jo muutama kuukausi aikaa...

Ohje on otettu Kinuskikissalta.

Pohja:

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita

2 dl fariinisokeria

Kostutus:

1 ½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Täyte:
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia

Aprikoosikuorrutus:

½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia
1 tl sitruunamehua

Suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Pohjan valmistaminen:

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset.

Sulata suklaa mikrossa, välillä sekoittaen.

Vatkaa voi ja fariinisokeri.

Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.

Lisää sulatettu suklaa taikinaan.

Lisää kuivat aineet taikinaan erissä.

Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja sekoita taikinan joukkoon.

Kaada taikina 24cm kokoiseen irtopohja-/kakkuvuokaan, ja paista uunin alatasolla 175C 40-50min.

Leikkaa kypsä ja jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.

 

Kakun täyttö:

Lisää kuohukermaan vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Kostuta kakkupohja vaniljamaidolla, ja levitä pohjalle aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa. Nosta päälle toinen pohjalevy, ja toista täyttö.

 

Kuorrutus:

Keitä marmeladia ja sitruunamehua hetken aikaa. Levitä seos kakun päälle ja reunoilla, ja laita kakku hetkeksi pakastimeen jähmettymään.

Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä kerma kattilassa (ei saa päästä kiehuvaksi!), kunnes se on selvästi kättä lämpimämpää. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaasula joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada suklaakuorrutusta kakun päälle, ja kakkuveistä tai vaikka lastaa apuna käyttäen, sivele siistiksi kakun reunoille ja päälle. Ole nopea, sillä suklaakuorrute alkaa hyvin nopeasti jähmettyä!